SBMG ontvangt goud en onthult album 'Richting Kraaie'


SBMG - Richting Kraaie
iTunes: http://bit.ly/richtingsbmg
Bol: http://bit.ly/sbmgkraaie

 

Met de onthulling van het bijzondere artwork kondigt SBMG zojuist hun debuutalbum ‘Richting Kraaie’ aan. Het album verschijnt op 11 maart, bevat 19 tracks en samenwerkingen met onder meer Willie Wartaal (De Jeugd Van Tegenwoordig) Sevn Alias, Frenna (SFB), Hef en Bokoesam

 

De titel van het album slaat op de buurt waar de heren opgroeiden en nog steeds wonen: Kraaiennest in Amsterdam Zuid-Oost. Een voorheen beruchte buurt, maar ook een buurt in constante ontwikkeling, waar de basis van SBMG lag en waar de meeste nummers op dit album zijn opgenomen. Chivv: “Natuurlijk denk je aan die tijd dat je uit de hood kan, maar het is wel onze basis. We zijn daar begonnen en gevormd tot wie we nu zijn.”

 

“Het album heeft echt die SBMG-sound”, aldus Chivv. “Het is een persoonlijk album, veelzijdig en met dope gastartiesten. Van beginnende mannen die wij dope vinden, tot grote namen waar we al jaren mee omgaan en muziek mee maken.”

 

Voor de hoes van ‘Richting Kraaie’ raakte SBMG geïnspireerd door een veertien jaar oude cover van de Amerikaanse groep The Clipse. Maar iemand vinden die in de stijl van deze hoes van ‘Lord Willin’ werkt, bleek een lastige zoektocht. Uiteindelijk is de Amerikaanse kunstenares zelf benaderd. Deze Vicki Berndt, tevens verantwoordelijk voor de cover van 2Pac’s Until the End Of Time, bleek geïnteresseerd in deze Hollandse klus en ging met input over SBMG en Kraaiennest aan de slag. Het resultaat is een iconisch beeld geworden dat het debuutalbum van SBMG zal sieren.



MEER WEERGEVEN

MINDER WEERGEVEN