Spraakwater: De Documentaire deel 4


(De documentaire werkt met annotaties en is het beste te zien via desktop)

 

Vanaf nu is Spraakwater: de documentaire te zien op het YouTube kanaal van Top Notch. De documentaire bestaat uit vijf delen en is gemaakt door Patrick Jansen. In de documentaire komen onder andere Rico, Sticks en Ares aan het woord over hun liefde voor hip-hop anno nu en het belang van lyrics.

 

Vanuit een voorliefde voor hip-hop begon Patrick aan zijn reis om meer te leren in de wereld van artiesten. Als student werkte hij al voor rappers als Hef, Jiggy Djé, SpaceKees, Kid de Blits en Bokoesam. “Vroeger was er altijd een discussie gaande onder rapfans wat nou wel en wat nou geen echte hip-hop is”, legt Patrick uit. De documentaire werpt licht op de eeuwenoude discussie in het hiphop landschap: stijl versus lyrics. “Is tekst binnen hiphop minder relevant geworden en is dat erg? Wat vinden mijn favoriete rappers, waar ik naar op keek toen ik opgroeide, nou van dit vraagstuk? Dit was mijn main inspiratie om dit te maken”.

 

Spraakwater: de documentaire bevat een hoop extra’s waarin talloze anekdotes te horen zijn. Wist je bijvoorbeeld dat de Teemong’s beat van Fresku - Brief aan Kees’’ eerst bestemd was voor Spacekees? Verder wordt er dieper ingegaan op drie nummers van drie verschillende artiesten, met elk hun eigen stijl en sound. ‘Ambiance’ van Jiggy Djé, ‘December’ van Cho en ‘Het Reservaat’ van Ares worden elk onder de loep genomen.MEER WEERGEVEN

MINDER WEERGEVEN