Meer beelden vanuit #RotterdamCentrum van rellen na Excelsior - Feyenoord #Rwina


Excelsior wint met 3-0 van Feyenoord. En hiermee is Feyenoord nog geen landskampioen. Volgende week is er een nieuwe kans tegen Heracles om landskampioen te worden. Nadat de 3-0 viel liep het Stadhuisplein / Coolsingel, de Binnenrotte, stadion Woudestein en de Kuip langzaam leeg.

Op de Coolsingel zochten enkele supporters de confrontatie met de Mobiele Eenheid. Ook moest de Mobiele Eenheid diverse charges verrichten op de Meent en op het Binnenwegplein. De ME heeft diverse charges en waterkanonnen ingezet om de menigte uit elkaar te drijven. Ook heeft de politie diverse aanhoudingen verricht, hoeveel dit er zijn is nog niet bekend.

Rond 18:00 werd bekend gemaakt dat de politie op dat moment al 30 aanhoudingen had verricht. Ook heeft Burgemeester Aboutaleb gezegd dat de rellen klein waren en dat de huldiging volgende week gewoon door kan gaan. Maar hiervoor zal Feyenoord wel de volgende wedstrijd moeten winnen.

Tegen 19:00 werden er door de politie meerdere aanhoudingen verricht op het Eendrachtsplein. Ook werden hierbij meerdere politiehonden ingezet.

Editing: Ed Koorengevel - Camera: MHL Media en Koen Corstanje
http://www.mediatv.nl/nieuws/19783/Ongeregeldheden-na-verlies-Feyenoord-in-de-stad.htmlMEER WEERGEVEN

MINDER WEERGEVEN